illusztráció illusztráció

Akár trükkös is lehet az utolsó szakasz a Tour de Hongrie-n

Kellemes májusi időben tekerhetnek a versenyzők, de néhol egy-egy zápor fellocsolhatja az aszfaltot.

Május 12-én az utolsó, azaz az 5. szakasszal folytatódik, de egyben be is fejeződik hazánk legnagyobb országúti kerékpáros körversenye, a 45. Tour de Hongrie

A mezőny Siófokról rajtol el vasárnap 12 óra 10 perckor,

és 173 km-t tesznek meg Pécsig, ahol a befutóra az Állatkertnél 16 óra 30 perctől számítanak a szervezők - olvasható a Tour de Hongrie hivatalos oldalán. Az etap tartalmazza a Mecsek emelkedőit is, így 2341 méternyi szintemelkedést kell leküzdeniük a versenyzőknek az utolsó szakaszon.

illusztráció
Az idei Tour de Hongrie szakaszai | Térkép forrása: tdh.hu
Milyen időjárás várja a mezőnyt az 5. szakaszon?

Az utolsó szakaszon napos-gomolyfelhős idő vár a mezőnyre. Gyakran kisüthet a nap a felhők közül, de a térségben a verseny ideje alatt helyenként futó záporok kialakulhatnak, néhol akár az ég is megdörrenhet. Emiatt a szakasz egyes részein akár az időjárással is meg kell küzdeniük a versenyzőknek a végső győzelemért.

illusztráció
Szoros a mezőny | Fotó: Kurunczi György

A táv teljesítése során élénk északkeleti széllökésekre kell számítani, viszont záporok, zivatarok környezetében erős széllökések is előfordulhatnak, melyeknek iránya változhat. A Siófoktól Pécsig tartó verseny során 21-23 fok körül alakul a hőmérséklet. A páratartalom helyenként 50% felett, néhol 60% körül alakulhat.

Naponta kétszer frissülő előrejelzéseink nyomon követhetők itt. A jelenlegi 670 kameránk itt böngészhető, hogy hol bukkanhatnak fel a versenyzők, és hogy ott milyen az égkép.

Borítókép: Illusztráció

Időjárással kapcsolatban szívesen várjuk képeiteket, sztorijaitokat.

Szavazás

Megnézed a helyszínen a befutót?

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés